Haber Detayı
07 Mart 2024 - Perşembe 18:32
 
Zeytine şekil veren Baba Oğul
MANİSA- Akhisarlı zeytin üreticisi Baba oğul, baba Cumhur ve oğlu Şükrü Karaoğlu budama ile zeytin ağaçlarına şekil verirken, ürün kaybını engelleyerek verim artışı sağlıyorlar.
YAŞAM Haberi


Agroida'nın iki yıl önce başlattığı yurtiçi ve yurtdışı çiftçi eğitim programları çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim programlarında budama konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaşarak bilinçli çiftçi sağlıklı ve verimli ağaçların oluşumuna katkıda bulunuyorlar.  

Altın Makas Baba ve Oğul

Baba Cumhur ve oğlu Şükrü karaoğlu eğitime katılan zeytin üreticilerine budama ve budama makası ve testeresinin ağaçtan ağaca veya bahçeden bahçeye geçerken mutlaka çamaşır suyu ile dezenfektasyonu yapılması konusunda bilgiler veren baba ve oğlu budanan ağaçların kesilen kısmının aşı macunu veya su bazlı boya ile kapatılmasının ağaç sağlığı ve gelişimi için önem taşıdığına dikkat çekiyorlar.

Yanlış budama zaman ve para kaybı.

Çiftçi eğitimi proje mimarı Agroida yönetim kurlu ve genel müdürü Mustafa Öztop yanlış budamanın zaman ve para kaybı olduğuna dikkat çekti. Öztop, “Budama yapılarak ağaçta istenmeyen sürgün ve dallar çıkarılıp gelişmesi istenen sürgün ve dalların sağlıklı büyümelerini sağlamak için öneme taşımaktadır. Budama tek başına olmasa da yıllar geçtikçe verimde görülen azalmaları, gelişmeyen ağaçları kontrol altına alabilmek için budama ilk sırada yer almaktadır ki, bu nedenle zeytincilik yapan üreticilerimizin kaliteli ve yüksek verim alabilmesi için budamayı ve ağaç bakımını iyi bilmesi gerekmektedir. Şunu unutmamak gerek, “Verimsiz ağaç yoktur Bakımsız ağaç vardır” Agroida olarak başlattığımız uygulamalı çiftçi eğitimlerimiz yurtiçi ve yurtdışı temsilciliklerimizde devam edecektir. Çiftçi var oldukça bizler de var olacağız. Agroida gelecek Tarımda”  

 

 

Kaynak: Editör: VURAL YEŞİLYURT
 
Etiketler: Baba ve Oğul , Zeytin, Budama , Cumhur , Şükrü , Makas , Testere , Mustafa Öztop ,Çiftçi eğitimi , Altın Makas , Bakım , MANİSA , Akhisar , Bafra, Bereket haber, Tarım haber, Bafra haberleri, Samsun haberleri, Tarım Haberleri, Tarım tivi, Bafra’da tarım
Haber Videosu
Yorumlar
Özlü Sözler
Cahillerle girdiğim her tartışmayı kaybetmişimdir.


İMAM-I AZAM (R.A)
Arşiv
Haber Yazılımı