Haber Detayı
10 Mart 2021 - Çarşamba 13:05
 
Ceylando Yüz Güldürecek
Antalya'nın Kumluca İlçesin de ziyaret ettiğimiz E-Z Tarım yönetim kurulu Başkanı Zekai İlter Bey bizlere pembe Domates Ceylando hakkında bilgi verdi.
TARIM Haberi


E-Z Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Zekai İlter , "Ceylando domatesi diğer domateslerden çok farklıdır. Bu farklılıkların başında gelen güz döneminde dikimi yapılmasıdır. Güz döneminde dikimi yapılan tek pembe domates Ceylando domatesidir diyebiliriz. Ayrıca bir diğer farklılık raf ömrünün uzun olmasıdır. Virüs ve Fusarium hastalıklarına yüksek tolerantlıdır.

Bunun tüketicimize bir artısı elbette ki vardır. Yazdan alışkanlık haline getirdiği pembe domates yeme alışkanlığını kışında Ceylando domatesi ile devam ettirebilmektedir.  Ceylando domatesimizin meyve ağırlığı 300 ve 400 gram arasındadır. Genellikle güz döneminde ekilen pembe domates bildiğimiz pembe domateslerin en lezzetlisidir.

Bitkinin toprağa tutunma gücünün fazla olmasını dile getiren İlter. Ceylando domatesi hem üreticimizin hem de tüketicimizin memnuniyetini sağlayacak bir türdür.  Ceylando Domatesin üretimi sadece Türkiye ile sınırlı kalmayarak tüm dünyaya sesini duyuracaktır" diye konuştu.

Zekai İlter, yaptıkları üretimde her ayrıntıyı ayrı ayrı göz önüne aldıklarını, E - Z Tohumculuğun yaklaşık 5 yılı aşkın bir süren ar-ge çalışmaların sonunda ticari anlamda piyasaya sundukları, "Ceylando" pembe domatesin üreticinin yüzünü güldürürken, tüketicinin de sofrasında senelerce yer alacağını da sözlerine ekledi.

Toprak Yapım Olarak E-Z Tohumculuğu tebrik ediyor, Ceylando'nun tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Kaynak: Editör: VURAL YEŞİLYURT
 
Etiketler: Ceylando, Yüz, Güldürecek,
Haber Videosu
Yorumlar
Özlü Sözler
Ali ’ye düşman olan Allah’ a düşman olur.


Hz.Muhammed
Arşiv
Haber Yazılımı