Bafralı Çiftçi Osman Akbaş’tan Teknolojik Hamle

Bafralı üretici Osman Akbaş, yüksek verimliliğiyle dikkat çeken AgrofayFMWorld biçerdöverini teslim alarak yeni sezona güçlü bir başlangıç yaptı.

YAŞAM Yayın: 07 Kasım 2025 - Cuma - Güncelleme: 07.11.2025 11:36:00
Editör - Vural Yeşilyurt
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

SAMSUN Bafra’nın İlk AgrofayFMWorld Biçerdöveri Teslim Edildi
 

Türkiye’de iki yıldır çiftçilerden yoğun ilgi gören AgrofayFMWorld biçerdöverlerinin yeni adresi Bafra oldu. Agrofay Tarım Makineleri’nin kurucularından Bafralı iş insanı Atilla Önder, sezonun son, Bafra’nın ise ilk AgrofayFMWorld biçerdöverini Doğanca Mahallesi’nden yenilikçi üretici Osman Akbaş’a teslim ettiklerini açıkladı.

Makinenin teslimatı öncesinde Çinli başmühendislerin de katılımıyla son teknik ayarların yapıldığını belirten Önder, “Osman Akbaş Bey bu teknoloji harikası biçerdöverin tarla performansını Bafra ve çevresindeki çiftçilere gösterecek. Türkiye genelinde oluşturduğumuz yedek parça ve servis ağlarımızı Çinli mühendislerimizle birlikte yürütüyoruz. Her geçen gün AgrofayFMWorld ailesi büyüyor. Bize güvenen tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum,” dedi.

“Dane kaybı yok, kırık yok, batma yok”

Yeni biçerdöverin performansından oldukça memnun olduğunu dile getiren Osman Akbaş, makineyi sosyal medyada görüp araştırdıktan sonra Facebook üzerinden Atilla Önder ile iletişime geçtiğini ve satın almayı bu şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

Akbaş, “Bu biçerdöver gerçekten rakiplerine taş çıkarıyor. Kullanımı kolay, pratik ve performansı çok yüksek. Düz arazide günde 50 dönüm çeltik hasadı yapabiliyorum. Dane kaybı yok, gizli kırık yok.  en az 4-5 randıman artışı sağlıyor. Hafif olduğu için tarlada batma problemi yaşanmıyor. Hem çeltik hem mısır hasadını sorunsuz sürdürüyoruz,” dedi.

Çinli mühendislerin de teslimat sırasında köylerine geldiğini belirten Akbaş, “Atilla Bey’in tercümesiyle çok iyi anlaştık. Çinli mühendisler disiplinli ve sıcak kanlı insanlar. İşlerini ciddiyetle yapıyorlar,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Akbaş, ikinci bir AgrofayFMWorld biçerdöveri için de anlaşma yaptıklarını müjdeledi:
“Yeni sezonda ikinci makinemizi teslim alacağız. Şimdiden herkese hayırlı olsun.”

 

Yetkili Servis Akın Makine Oldu

AgrofayFMWorld biçerdöverlerinin Karadeniz bölge bayisi Önder Global Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Önder, bölgede teknik hizmet ve servis ağını genişlettiklerini açıkladı.

Önder, “Agrofay Tarım Makineleri ve Önder Global Tarım iş birliğiyle, Bafra’da bakım ve onarım hizmeti verecek teknik servis ağımızı kurduk. Bu kapsamda, Bafra Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Akın Makine (İbrahim Akın ve oğlu Mert Akın) firmasıyla anlaşarak yetkili servisimiz yaptık. Bölgemize ve çiftçilerimize hayırlı olsun,” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.