Yıldırım Hızında Teşekkür Ziyareti

SAMSUN – Bafra ilçesinde sanayi sitesinde yaşanan ve kamu malına sahip çıkmanın önemini bir kez daha gözler önüne seren örnek davranış, Bafra Belediyesi’ni harekete geçirdi. VİDEOLU HABER

YAŞAM Yayın: 20 Ocak 2026 - Salı - Güncelleme: 20.01.2026 12:00:00
Editör - Vural Yeşilyurt
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde sanayi sitesinde yanan bir çöp konteynırını su dolu kovalarla söndürerek olası bir zararın önüne geçen duyarlı esnafın bu davranışı, basında yer almasının ardından kamuoyunda büyük takdir topladı. Vatandaşların takdirini kazanan bu örnek davranışa Bafra Belediyesi de kayıtsız kalmadı.

Başkan Kılıç’ın Selamıyla Teşekkür Ziyareti

Bafra Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Ziya Aliçeşme, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ragıp Maden ve Temizlik İşleri yetkilileri, ilçe dışında görevde bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın selamlarını ileterek sanayi sitesi esnafına teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaret, her iki tarafı da son derece memnun etti.

Sanayi sitesinde “Kaynakçı Murat Usta” olarak tanınan ve aynı zamanda Bafra Madeni Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan Murat Demir, Başkan Kılıç’ın selamını aldıktan sonra yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Demir, “Belediyemizin sunduğu her hizmet, vatandaşın refahı ve yaşam kalitesi içindir. Binlerce lira harcanarak konulan çöp konteynırının yanmasına gönlüm razı olmadı. 8–10 kova suyla söndürerek bir vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Bu olayın haber olmasına vesile olan gazeteci Vural Yeşilyurt’a ve bizleri ziyaret eden belediye yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

‘Günde 10’dan Fazla Konteynır Yangını İhbarı Alıyoruz’

Bafra Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Ziya Aliçeşme ise Murat Demir’in davranışının örnek teşkil ettiğini belirterek, “Bafra genelinde 139 mahallede yaklaşık 5 bin çöp konteynırımız bulunuyor. Özellikle kış aylarında söndürülmeden atılan soba külleri nedeniyle günde 10’un üzerinde konteynır yangını ihbarı alıyoruz. Yanan bir konteynırın belediyemize maliyeti yaklaşık 10 bin lira artı KDV’dir. Murat Demir ustamız, kendi imkânlarıyla yangını söndürerek kamu malının zarar görmesini engellemiştir. Kendisine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yangın İhbarları Yüzde 50 Azaldı

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ragıp Maden de olayın kamuoyuna yansımasının önemli bir farkındalık oluşturduğunu vurguladı. Maden, “Bu duyarlılığın basın ve sosyal medyada yer almasının ardından çöp konteynırı yangını ihbarları yaklaşık yüzde 50 oranında azaldı. Bu konuda kamuoyunu bilgilendiren ve haberi gündeme taşıyan meslek büyüğümüz gazeteci Vural Yeşilyurt’a teşekkür ediyorum. Sadece bir yangın söndürülmedi, yıllardır süregelen bir soruna da dikkat çekildi” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, duyarlı davranışın tüm vatandaşlara örnek olmasını temenni ederek Murat Demir’e teşekkür etti.

 

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.