Haber Detayı
12 Ekim 2022 - Çarşamba 16:01
 
ÖĞRECİNLERE EL HİJYENİ ve SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ
Özel Medibafra Hastanesi tarafından çocuklara el hijyeni bilincini aşılamak ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için öğrencilerle bir araya gelindi.
YAŞAM Haberi


Çocukları el hijyeni konusunda bilinçlendiren Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Teoman KAYNAR, çocukların ellerini doğru yıkamaları, hastalık oluşumu riskini 10 kata kadar azaltabiliyor. Onların, el yıkama alışkanlığını erken yaşta kazanmaları ve ömürleri boyunca sürdürmeleri için el yıkama tekniklerini çocuklara palyaço eşliğinde eğlenceli bir şekilde anlattı.

Okul çocuklarında sağlıklı beslenmenin önemi ve beslenme alışkanlıklarına dikkat çeken Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Esra YILMAZ SEZGİN, dengeli beslenmenin önemi konusunda çocukların oyun yoluyla bilinçlendirilmesi,  çocukluk dönemindeki çocuklara dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda rehberlik etmek, doğru beslenmelerine ilişkin alışkanlıklar kazandırmak, eğlendirici aktiviteler düzenleyerek beslenmenin yanı sıra fiziksel hareketliliğin de sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirtti.

“15 Ekim Dünya Küresel El Yıkama Günü” kapsamında Özel Medibafra Hastanesi tarafından, sağlıklı toplumların mimarı olacak çocuklara, öğretmenlere, toplumsal hijyenin sağlanması açısından el hijyeni ve sağlıklı beslenme anlatıldı.

Kaynak: Editör: VURAL YEŞİLYURT
 
Etiketler: ÖĞRECİNLERE, EL, HİJYENİ, ve, SAĞLIKLI, BESLENME, , EĞİTİMİ,
Haber Videosu
Yorumlar
Özlü Sözler
Çoban uyudu mu kurt emin olur.


Mevlana
Arşiv
Haber Yazılımı