Haber Detayı
15 Temmuz 2021 - Perşembe 16:42
 
MONO FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTURUYOR!
Samsun’un Bafra İlçesi Karpuzlu Mahallesi’nde Mono Makine Ltd. Şti. tarafından fide dikim makinası ile üretilen kışlık sebze kırmızılahana fideleri toprakla buluşturuldu.
YAŞAM Haberi


Mono Makine Ltd. Şti. Genel Müdürü Tamer Yılmaz, tarımsal üretimde makine ve teknolojiye ilginin her geçen gün artığına dikkat çekti.  Köy TV’de yayınlanan Vural Yeşilyurt’un hazırlayıp sunduğu, “Verimli Topraklarımız” programında yaptığı açıklamada, tarımsal üretimde çiftçinin en büyük yardımcısı olan makinalar sayesinde verim ve kalite artışının yanı sıra insan gücünden de tasarruf edildiğini söyledi.

Üreticinin çözüm ortağı Mono Makine 12 yıldır çiftçilerin teknolojik gelişmelerine öncülük yapıyor!  

Mono tamburlu fide dikim makinasıyla Konik viyolde üretilmiş tüm fideleri dikme imkânı sağlayan makine, sıra üzerinde fide aralığını dişliler ile ayarlayabiliyor. Ayarlanan aralık tüm ekim sırasında değişmemektedir. Makine fideye hiç müdahale etmemektedir.

Fide zararı sıfırdır. Makine isteğe bağlı olarak 1 üniteden 6 üniteye kadar üretiliyor. Tek ünite 60 cm sıra üzeri aralıkta bir saatte 1.750 fide dikmektedir. 6 üniteli makine 10 saatte 105.000 fide dikimi yapabilmektedir. Makine ünite sayısına göre 40-100 HP arasında traktör ile kullanılmaktadır.

 

Kaynak: Editör: VURAL YEŞİLYURT
 
Etiketler: MONO, FİDELERİ, TOPRAKLA, BULUŞTURUYOR!,
Haber Videosu
Yorumlar
Özlü Sözler
Kıyamet günü herkes birbirinden davacı olur. Hatta tokuşan koyunlar bile..


Hz. Muhammed
Arşiv
Haber Yazılımı