Haber Detayı
22 Temmuz 2021 - Perşembe 17:10
 
Küflü Fatoş Sonbaharı Bekliyor
Çorum’un Kargı ilçesinde üretimi yapılan coğrafi işaretli, Kargı Tulum Peyniri iç ve dış pazarlarda yerini alırken, İlçenin tanıtımına da katkı sağlıyor.
YAŞAM Haberi


 Uzun yıllar uğraşısının ardından Geleneksel Kargı Tulum Peynirine coğrafi işaret alarak tescilleyen İş insanı Mustafa Döğen,1650 rakımı bulunan Kargı yaylasındaki Kargı Tulum peyniri üretim tesislerinde doğal ortamda elle yapılan geleneksel Kargı Tulum Peynirinin yerli ve yabancı tüketicilerinin sofrasında yer aldığını söyledi.

Döğen, “yaz mevsiminde yaylalarda üretilen, keçi sütü, inek sütü ve manda sütü ile belli oranlarda yaptığımız karışımdan ürettiğimiz geleneksel, Kargı Tulum Peynirini sonbahar mevsiminde pazara sunuyoruz. Kargı Tulum Peynirimizi ülkemizde marka haline getirdiğimiz gibi, yurtdışında da tanıtımını sürdürüyoruz” dedi.

Mustafa Döğen yerli ve yabancı tüketicilerden gelen talepler üzerine iki yıldır yaptıkları ARGE çalışmaları neticesinde koyun derisinin çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle birlikte elde edilmiş tulumlara bastıkları, Kargı Tulum Peyniri gibi Küflü yeni bir ürünü de sonbahar ayında piyasaya süreceklerini belirten Mustafa Döğen sözlerini şöyle sürdürdü.

“yeni ürünümüz, Küflü Fatoş’un isim babası, Anadolu Peynirlerini dünyaya tanıtan Koçulu Peynircilik kurucusu ve Genel Müdürü İlhan Koçulu beydir” diye konuştu.

Kargı Tulum Peyniri ve Kargı Küflü Fatoş Peyniri, 250 ve 500 gram olarak satışa sunulacak.

 

 

Kaynak: Editör: VURAL YEŞİLYURT
 
Etiketler: Küflü, Fatoş, Sonbaharı, Bekliyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Özlü Sözler
Hiddet, azgın bir ata benzer, haline bırakılırsa kendi ateşiyle yıpranır.


Shakespeare
Arşiv
Haber Yazılımı