Haber Detayı
03 Temmuz 2021 - Cumartesi 16:59
 
İSTANBU' DA SAMSUNLU SANATÇILAR İLGİ ODAĞI OLDU
Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği' nin ( MESAM ) 16. Olağan Genel Kurulu; 30 Haziran 2021 Çarşamba günü, İstanbul Şişli Grand Cevahir Kongre Merkezi ile, Sütlüce Haliç Kongre Merkezi' nde gerçekleştirildi.
Haberi


Binlerce Mesam üyesi; verdikleri oylarıyla Mesam Başkanı ile yeni Yönetim Kurulu ve diğer kurulları seçtiler.

HES Kodu, maske gibi pandemi kurallarına  bağlı olarak gerçekleştirilen seçimler, Recep ERGÜL' ün Başkan olması ve yeni yönetimin oluşmasıyla gerçekleştirii.

Bu arada MESAM 16. Olağan Genel Kurulu' na Samsun ve Bafralı bestekârlarla söz yazarları da katıldı.

Samsunu sanatçılardan; Samsun Belediye Konservatuarı TSM Koro  Şefi, bestekâr Cavit Ersoy,  Samsun Devlet Korosu TSM Korosu ile Samsun ADD TSM Koro Şefi, bestekâr, Bafralı olup Samsun' da yaşayan Ahmet Sedat METE, Samsunlu Sanatçılar Derneği ( SASAD )Başkanı ve TSM Koro Şefi ve besteci olup Samsun' da ikâmet eden Ömer UMUTLU, söz yazarı, şair, emekli öğretmen, gazeteci, aslen Bafralı olup Atakum' da  yaşayan Oktay ZERRİN; İstanbul' a uçakla gidip Samsun'a da birlikte döndüler.

Samsunlu bestekârlarımızdan ve  bu ilde yaşayan Şahin ÇANGAL da MESAM Genel Kurulu na katılan sanatçılarımız arasındaydı.

Bu arada;Cavit, Ersoy, A. Sedat Mete, Ömer Umutlu ve Oktay Zerrin dörtlüsünün; İstanbul'da çok sayıda  besteci, sözyazarı gibi değerli sanatçı arkadaş ve dostları da, Samsunlu sanatçılara yoğun ilgi gösterdiler..

Bunlar arasında; TRT' de ses, söz ve koro şeflikleri ve bestecilik, söz yazarlığı gibi konularda, çok sayıda eserler veren isimler arasıda; TRT bestekârI ve Koro Şefi Suat Yıldırım ve eşi, aslen Sinoplu ve sanatçı Ahmet ÖZHAN'ın okuduğu, merhum bestecimiz Selahattin İÇLİ' nin bestelediği " Hüzün zaman zaman deli dalgalarla gelir " adlı şarkının söz yazarı, Antalya' da ikâmet eden Cansın EROL, yüzlerce şiiri bestelenen ve Türkiye çapında  çok sayıda ödüller bulunan ve Ankara' da  yaşayıp aslen İzmirli olan güftekâr Sevinç ATAN, Ankara' da  TSM Koro Şefi ve çok sayıda eseri ve beste ödüeri olan Ferhat Sarmusak, bestekâr çok sayıda eseri ve ödülleri bulunan Yener TOPALOĞLU,TRT TSM Koro Şefli ve bestekâr Suat YILDIRIM ,İzmir Kültür Bakanlığı Devlet Korosu emeklisi ve yüzlerce eseri olan bestekâr ve güftekâr Samsunlu

Engin ÇIR, TRT Koro Şeflerinden, TRT Ses Sanatçısı ve bestekâr Kadri ŞARMAN, bestekâr ve TRT Koro Şeflernden ve ses sanatçısı Kenan GÜNEL, söz yazarı Ünal Yılmazer, güftekâr Yasemin Avanoğlu, İzmir'de ikâmet eden; Diş Hekimi ve bestekâr Aziz Zafer TEKİN, MESAM Yönetimi' ne seçilen güftekâr ve ses sanatçısı Canan Karadeniz, yine Haysiyet  Kurulu' na seçilen Hülya Şenkul gibi çok sayıda sanatçı,Samsunlu besteci vesöz yazarlarıyla güzel birliktelik örneği sergilediler.

Cavit Ersoy, Ahmet Sedat Mete, Ömer Umutlu, Oktay Zerrin, Sevinç Atan ve Cansın Erol; İstanbul Şişli' de  birlikte yemek yediler ve sanatçılar yaptıkları eski ve yeni besteleri hakkında hoş sohbet  yapıp çay içtiler.

Haber : Oktay ZERRİN- İstanbul

Kaynak: Editör: VURAL YEŞİLYURT
 
Etiketler: İSTANBU', DA, SAMSUNLU, SANATÇILAR, İLGİ, ODAĞI, OLDU, , ,
Haber Videosu
Yorumlar
Özlü Sözler
Emanet ehline verilmez ise, o topluluğun kıyameti yakındır..


Hz. Muhammed
Arşiv
Haber Yazılımı