Haber Detayı
21 Ağustos 2012 - Salı 15:54
 
1.SINIF TARIM ARAZİSİNİ YOK EDİYOR
Samsun’un Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra ovası sol sahil sulama kanalları çalışmalarında uygulanan 1976 model proje yüzden ovada binlerce 1. sınıf tarım arazisinin yok olduğunu söyledi.
TARIM Haberi


Son haftalarda yağan aşırı yağışlar nedeniyle dere ve ırmakların taşarak ovada yüzlerce dönüm ekili tarım arazilerinde zarara yol açarken, yapımı devam eden Bafra Ovası Sol Sahil Sulama Kanal ve kanaletlerinin yıkılmasıyla birlikte ekili alanlarda zararın yüksek olmasına yol açtı.

Her yağmurda bu ana kanal göçecek mi?

Kanalların Karagöl, “be yıllardır söylüyorum, yine söylüyorum. 1976 yılının projesi bu proje ihale olalı 20 yıl olmuş şu anda Örencik bölgesinde ana kanal patlamış. Yapılan bu iş yanlış. Her yağmur yağdığında biz afat ve zarar görmek zorundamıyız. Şimdi burada kanal göçtü. Nasıl Sulama projesi bu. Sulama kanallarının Kapalı sistem olarak geçsin, yazık günah değil mi,  bizim birinci sınıf tarım arazilerimiz yok oluyor.  istedik. Şu kanalın geçtiği yerler 50 metre 60 metre yer götürüyor bu topraklar yok oluyor”dedi.

Sait Karagöl, Bafra Ovasın da ekilebilir 1. sınıf tarım arazisinde toprak kayıbını önlemek için, mevcut açık kanal olarak yürütülen projenin kapalı sistem olarak yapılması toprak kaybını önlerken, arazilerdeki tuzlanmanın da önüne geçileceğini de sözlerine ekledi.  21 ‎Ağustos ‎2012

Kaynak: Editör: VURAL YEŞİLYURT
 
Etiketler: 1.SINIF, TARIM, ARAZİSİNİ, YOK, EDİYOR,
Haber Videosu
Yorumlar
Özlü Sözler
Yaptığını öven, yaptığını yıkar.


Shakespeare
Arşiv
Haber Yazılımı