Bugün Bafra Lokum Evindeydim

SAMSUN-Bafra Halk Eğitim Merkezi’nde 30 yıl usta öğreticilik yapan Nezahat Şahin Unutulmaya yüz tutmuş, yöresel el sanatları üzerine yoğunlaşarak, Kendi deyimiyle sandıktakileri gün yüzüne çıkarttı. VİDEO: https://www.youtube.com/watch?v=CpWE2cJFGAA

YAŞAM Yayın: 30 Ocak 2022 - Pazar - Güncelleme: 30.01.2022 22:10:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bafra’ya özgü, tamamen unutulmuş olan hammaddesi Kındıra ve Mısır yeleğinden yapılan, Zembili Avrupa Birliği projesi ile yeniden üretimini başlatmıştır. Bu kapsamda Zembille “Coğrafi İşaret” verilmesini sağladı.

Nezahat Şahinin bir diğer hayali olan, çocukluğunun vazgeçilmez tatlarından olan, Manda kaymaklı lokumu ve sadece bayramlarda ve özel günlerde yapılan Bafra Nokulunu tamamen doğal kındıra ve mısır yeleğinden elde edilen Zembilin içine Bafra Nokulu ve Kaymaklı lokumunu kendi imkânlarıyla kadın girişimci olarak 2010 yılında kurduğu işlemesinde bu üç yöresel ürünü bir araya getirerek Yurt içi ve yurtdışı fuarlarına katılarak dikkatleri üzerine çeken Şahin, çok sayıda yerli ve yabancı televizyon kanallarına katılarak bilinirliğinin yanı sıra, Bafra Nokulu da “Coğrafi İşaretli Ürün” olmuştur.

Dijital fırınlar devrede

Bafra Lokum Evinde üretimi gerçekleşen Bafra Nokulu’nun iç malzemelerinden biri olan Ege Bölgesinde doğal olarak yetiştirilen çekirdeksiz üzümlerin hiçbir kimyasal kullanılmadan kurutulup Avrupa ülkelerine ihracat edilen kuru üzüm kullandıklarını belirten Nezahat Şahin, hijyene ve kaliteye çok önem verdiklerini ürünlerin dijital sistemle donatılmış tam otomatik fırınlarda pişirildiğini de sözlerine ekledi.  İletişim: 0362 543 90 50  https://www.nezahatsahin.com.tr

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.